פנקייק הוא מאכל אהוב גם על הילדים וגם על המבוגרים. אולי גם בגלל שהוא מאוד פשוט להכנה.
אך כמו בכל דבר, הכי כיף באוכל זה לגוון ולחדש, ולתת טוויסט למאכלים "רגילים" עם מרכיבים קצת יותר מיוחדים.
המתכון הבא הופך את הפנקייקים לעשירים יותר ובעלי טעם מורכב יותר שמכיל חמצמצות ומתיקות גם יחד.
ובנוסף, את הקמח הלבן מחליפה פה שיבולת שועל, כך שהתענוג אפילו בריא יותר.
הצטיידו ב:
½ כוס שיבולת שועל קלויה
½ כפית אבקת אפיה
½ כפית קינמון
½ כוס מחית תפוח עץ לא ממותקת
2 חלבונים מביצים גדולות L (או ביצה אחת L)
¼ כוס יוגורט וניל יווני
½ כפית תמצית וניל טהורה
וההכנה בקלי קלות:
הוסיפו את כל המרכיבים לויטמיקס לפי סדר הרשימה וערבבו עד לקבלת מרקם חלק.
זהו, הבלילה מוכנה ואפשר להתחיל למזוג באמצעות מצקת עיגולים למחבת מחוממת ומשומנת היטב ואתם יודעים כבר את ההמשך….
שימו לב שהאש לא גבוהה מדי, מה שייקח אולי יותר זמן אבל יימנע מהקצוות להישרף. כמו כן, על מנת שגם מרכז החביתית יחומם היטב, צרו חביתיות דקות (שטחו את הבלילה עם כף או מרית).
המתכון הוא לכמות של 5 פנקייקים בגודל בינוני, כלומר יכול להספיק ל2 אנשים.