מטבל אדממה
זמן הכנה: 10 דקות
כמות: 2 וחצי כוסות, בערך 10 מנות הגשה
מרכיבים:
3 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כוסות (320 גר') גרגירי אדממה (בלי התרמיל)
2 כוסות עלי תרד
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות טחינה
1 וחצי כפות בצל קצוץ טוב (לא סגול)
2 שיני שום כתוש
¼ כפית כמון
¼ כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח ים אטלנטי
2 כפות שומשום לקישוט (לא חובה)
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט (לא חובה)
הוראות הכנה:
הכניסו את השמן, אדממה, תרד, מיץ לימון, טחינה, בצל, שום, כמון, צ'ילי ומלח למיכל הויטמיקס. ערבבו על מהירות גבוהה, או התכנית האוטומטית של הממרחים. ערבבו כ2 דקות או עד שהתערובת חלקה וקרמית. תוך כדי עצרו מדי פעם את הערבוב וגרדו את הדפנות לערבוב מקסימלי של המרכיבים. הוסיפו לפי טעמכם מלח, לימון, שום, צ'ילי.
קשטו לבחירתכם בפטרוזיליה או שומשום.
