מאפינס בננה ושיבולת שועל להכנה מהירה בבלנדר, שאינם מכילים חמאה או שמן ויכולים להיות חטיף בוקר טעים, עסיסי ומזין.
כמות: 12 מאפינס, זמן אפייה: 15 דקות, זמן הכנה: 40 דקות

מרכיבים:
2 כוסות שיבולת שועל
2 בננות גדולות בשלות במיוחד
2 ביצים גדולות (L)
1 כוס יוגורט
2-3 כפות דבש
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית תמצית וניל
קורט מלח גס (⅛ כפית)
עד חצי כוס תוספות לבחירתכם - שוקולד צ'יפס, שוקולד מריר קצוץ, אגוזים, חמוציות מיובשות או אוכמניות (טריות או קפואות).
1. חממו תנור ל-200 מעלות.
2. שמנו קלות תבנית של 12 יחידות קאפקייקס, או רפדו אותה בגביעי קפאקייק מנייר משומנים קלות. שימו בצד.
3. הכניסו לבלנדר את כל המרכיבים למעט התוספות (שיבולת שועל, בננות, ביצים, יוגורט, דבש, אבקת אפייה, סודה לשתייה, תמצית וניל ומלח גס). ערבבו על מהירות גבוהה כ-3 דקות. במידת הצורך עצרו את המכשיר על מנת לגרד את התערובת מהדפנות לערבוב אחיד וקבלת תכולה חלקה ככל הניתן (גרגירי שיבולת השועל מרוסקים ככל הניתן).
4. את התוספות הכניסו ידנית אל התערובת וערבבו. עם התערובת חמה כתוצאה מהערבול בבלנדר, השוקולד עשוי להינמס ולהיטמע בתוך התערובת. אם זה מפריע לכם, צננו את התערובת כ-10 דקות לפני הכנסת התוספות.
5. מזגו את התערובת אל גביעי הקאפקייקס, הקפידו למלא ¾ גביע לכל היותר. פזרו מעל עוד שוקולד צ'יפס או אגוזים לטעמכם האישי.
6. אפו 15 דקות עד שהחלק העליון יציב והקיסם יוצא נקי. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו אותה בצד לצינון כ-10 דקות. הוציאו את המאפינס מהתבנית והתענגו!