לערבל או לסחוט? – זו השאלה.
כתבה: ניבית בש/ ND בנטורופתיה ומטפלת בשיטת ההידרוקולוניק.
מיצים ושייקים הן שתי אפשרויות נפלאות ובריאות לבסס את החומציות בגופנו, לספק לו נוזלים, לשפר את המטבוליזם ולהזינו בוויטמינים ומינרלים החסרים כ"כ בתזונה המערבית "המהירה" של ימנו. אולם חשוב לזכור לשתות אותם בטווח של כ-15 דקות מרגע ההכנה על מנת שלא יתחמצנו ויהרסו מרבית החומרים המזינים .
קיימים הבדלים משמעותיים בין שייק ומיץ הן בטקסטורה ובטעם והן בדרך בה הגוף סופג את הוויטמינים והמינרלים, ואלו הם :
בשתיית מיץ:
1. הקלה על מערכת העיכול: המסחטה מחלצת ומוציאה אך ורק את חומרי ההזנה מהפרי והירק ומסלקת את הסיבים שאינם ניתנים לעיכול. ללא הסיבים, מערכת העיכול לא צריכה "לעבוד קשה" ע"מ לפרק את המזון ולספוג את הוויטמינים והמינרלים. למעשה, הסחיטה מאפשרת ספיגה ישירה ומיטבית של וויטמינים ומינרלים דרך מערכת העיכול אל תאי הגוף- תוך 15 דק בלבד!
שתיית מיץ תועיל במיוחד לאנשים אשר מערכת העיכול שלהם רגישה או לאלו הסובלים ממחלה אשר לא מאפשרת להם לעכל סיבים כראוי.
מיץ נפלא לשתייה בתהליכי "ניקוי הרעלים" אשר בהם אין אנו רוצים להפעיל את מערכת העיכול.
אולם יש לקחת בחשבון את ספיגתו המהירה של המיץ אל מחזור הדם- דבר אשר עלול לגרום לתנודות ברמות הסוכר ולכן מומלץ להרבות בירק ולהמעיט בפרי.
2. המיצים מספקים לגוף נוזלים מה שמסייע לחילוף החומרים ולתהליכי הניקוי הטבעיים של גופנו.
3. סוכר טבעי: מיץ שאינו קנוי, מכיל סוכרים טבעיים, וויטמינים ומינרלים, ללא כימיקים או הנדסה כלשהי, מעורר ומחייה את הגוף והנפש .מומלץ במקום הקפה של הבוקר או כ"בוסטר" של אחהצ
1. מזון "מלא": השייק סמיך יותר היות ובניגוד למיץ, הוא מורכב מהפרי או מהירק במלואו.
תהליך העירבול מפריד את הסיבים זה מזה- דבר המקל על עיכולם.
2. עיכול איטי: בניגוד למיץ, שייק מתעכל באיטיות רבה יותר ומונע עליות חדות ברמות הסוכר בדם.
3. שייק כארוחה: שייקים , על הסיבים שבהם, ממלאים ויכולים להחליף ארוחה.
4. שייקים מנקים את הגוף בצורה שונה ממיץ, היות והסיבים סופחים אליהם רעלים אשר מתפנים עם הצואה אל מחוץ לגוף.
5. שייקים קלים ומהירים יותר להכנה.
לסיכום:
מיצים ושייקים שניהם מועילים ביותר לבריאות וכדאי להרבות בהם.
הזמן הכי טוב לשתיית שייק או מיץ הינו בבוקר על קיבה ריקה, כך הספיגה של הוויטמינים והמינרלים טובה יותר.
עדיף לא לשלב פירות (פרט לתפוח) וירקות בעלי תכולת עמילן גבוהה (גזר, סלק, ברוקולי וקשואים) היות ועמילנים מתעכלים ע"י אינזימי עיכול שונים מאלו של הפירות והירקות שאינם עמילנים. שילוב לא ראוי עשוי לגרום לנפיחות וגזים.
ירקות עליים ירוקים משתלבים היטב כמעט עם כל דבר.
כמו כן, רצוי להשתמש בציוד מתאים על מנת להשיג את מירב התועלת משתיית מיצים או שייקים .
זה בהחלט משתלם להשקיע בבריאות שלך ולרכוש ציוד אייכותי.
לרוויה, ובברכת בריאות טובה.
למידע נוסף מוזמנים ללחוץ כאן – ניבית בש